010 - 24 805 22

Verhuizen naar Qatar

Qatar

Vertrek u naar Qatar? Qatar is het rijkste land ter wereld.
 
Bij een internationale verhuizing van Nederland naar Qatar wilt u zich vast graag snel thuis voelen in uw nieuwe omgeving. Daarom is het fijn om geen omkijken te hebben naar uw verhuizing. Dijkshoorn Euromovers regelt professioneel en met persoonlijke zorg de verhuizing van uw inboedel. Zodat u zich kunt richten op uw nieuwe leef- of werkomgeving.
 
 
Populaire steden:

 • Ar Rayyan
 • Umm Salal Muhammad
 • Al Wakrah
 • Lusail
 • Al Khor
   

Algemene informatie
Qatar ligt in het continent Azië. Dijkshoorn Euromovers weet precies wat belangrijk is bij een verhuizing naar Azië. 

In Qatar wonen ongeveer 2,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 11.607 km2. De voertaal in Qatar is Arabisch. Naast het Arabisch wordt er in Qatar ook Engels gesproken.  Qatar is een absolute monarchie en bestaat uit de volgende 7 gemeenten; al-Šamal, al-Khawr, Umm Salal, al-Dayyan, al-Rayyan, ad Dawhah en al-Wakra

In Qatar is er sprake van een warm woestijnklimaat. Er valt weinig neerslag. De winters zijn warm en de zomers zijn heet. De staatsgodsdienst van Qatar is de Islam. Het grootste gedeelte van de bevolking hangt de soennitische Islam aan. Andere religies in Qatar zijn Sjiisme, Katholicisme, Christendom en het Hindoeïsme.

Qatar is het rijkste land van de wereld. De mijnbouwindustrie levert de grootste bijdrage aan de welvarendheid van Qatar. Qatar kent een economische groei die in grote mate afhankelijk is van de olie- en gasindustrie. De olie- en gaswinning heeft afgelopen jaren tot een grote stroom van immigranten geleid. Vele Europeanen zijn u al voorgegaan met een verhuizing naar Qatar. Het BBP per hoofd was in 2018 124.930 Amerikaanse dollar. De munteenheid in Qatar is de Qatarese rial.

Dijkshoorn Euromovers
Dijkshoorn Euromovers weet precies wat belangrijk is bij een verhuizing naar het buitenland. Met onze checklist en persoonlijke begeleiding komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij regelen de douaneformaliteiten voor u en zorgen voor veilig vervoer. Of dit nu over land is of per lucht- of zeevracht. Door de omvang van onze internationale organisatie kunnen wij verhuizingen naar het buitenland combineren en krijgt u altijd de beste prijs-kwaliteitsgarantie.

Dijkshoorn Euromovers maakt deel uit van het internationale netwerk van Euromovers International. Dit netwerk bestaat uit hooggekwalificeerde en betrouwbare verhuisondernemingen over de hele wereld. Ook in Qatar is er een Euromovers gevestigd. 

De kracht van Euromovers bestaat uit de bundeling van expertise van verschillende internationaal opererende bedrijven. Voor u betekent het dat uw verhuizing zowel binnen als buiten Nederland gewaarborgd is door alle internationale standaards- en kwaliteitseisen.

Benodigde documenten

 • Kopie paspoort
 • Kopie visum
 • Volledig ingevuld douaneformulier
 • Volledig afleveradres in Qatar

Dijkshoorn Euromovers regelt voor u;

 • Bill of Lading incl. kopie 
 • Douaneformaliteiten
 • Gedetailleerde Engelstalige inventarislijst

Ambassade
De ambassade van de Verenigd Arabische Emiraten staat in Den Haag:
Borweg 7
2597 LR Den Haag
Tel. 070-4166666
Fax 070-4166660
E-mail: hague@mofa.gov.qa

De Nederlandse Ambassade is in El Dafna:
Al Mirqab Tower, 6e verdieping
Al Dafna, Doha, Qatar
Tel. (+974) 44 954700
E-Mail: doh@minbuza.nl

Internationale diensten

Dijkshoorn Euromovers verzorgt verhuizingen door heel Azië.

Afghanistan
 
Armenië
 
Azerbeidzjan
 
Bahrein
 
Bangladesh
 
Bhutan
 
Brunei
 
Cambodja
 
China
 
Cyprus
 
Filipijnen
 
Georgië
 
Hong Kong
 
India
 
Indonesië
 
Irak
 
Israël
 
Japan
 
Jemen
 
Jordanië
 
Kazachstan
 
Kirgizië
 
Koeweit
 
Laos
 
Libanon
 
Malediven
 
Maleisië
 
Mongolië
 
Nepal
 
Noord-Korea
 
Oezbekistan
 
Oman
 
Oost-Timor
 
Pakistan
 
Palestina
 
Qatar
 
Rusland
 
Saoudi-Arabië
 
Singapore
 
Sri Lanka
 
Tadzjikistan
 
Taiwan
 
Thailand
 
Turkije
 
Turkmenistan
 
Verenigde Arabische Emiraten
 
Vietnam
 
Zuid-Korea