010 - 24 805 22

Verhuizen naar Zwitserland

Zwitserland

Zwitserland is aantrekkelijk voor buitenlandse ondernemers en investeerders. Zwitserland ligt centraal in Europa en heeft daarmee dus een gunstige ligging.
 
In Zwitserland is er een stabiel politiek klimaat en een stabiele economie. Ook behoort Zwitserland tot de landen met de minste criminaliteit ter wereld.  Gaat u in Zwitserland wonen? Dan wilt u zich vast graag snel thuis voelen in uw nieuwe omgeving. Daarom is het fijn om geen omkijken te hebben naar uw verhuizing. Dijkshoorn Euromovers regelt professioneel en met persoonlijke zorg de verhuizing van uw inboedel. Zodat u zich kunt richten op uw nieuwe leef- of werkomgeving.

Populaire steden

Zürich
Genève
Lausanne
Bern
Basel
Winterthur
Luzern
Sankt Gallen
Lugano
Biel

Algemene informatie

Zwitserland heeft ruim 8 miljoen inwoners op een oppervlakte van 41.285 km2. In Zwitserland worden er verschillende talen gesproken. Het grootste gedeelte van de Zwitserse bevolking heeft Duits als hoofdtaal. Andere talen zijn Frans, Italiaans en Retro-Romaans.

Zwitserland bestaat uit de 26 volgende kantons: Zürich, Bern, Luzern, Uri, Schwyz, Obwalden, Nidwalden, Glarus, Zug, Fribourg, Solothurn, Bazel-Stad, Basel-Landschaft, Schaffhausen, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerhoden, Sankt Gallen, Graubünden, Aargau, Thurgau, Ticino, Vaud, Wallis, Neuchâtel, Genève en Jura.

Zwitserland heeft een overgangsklimaat, van zee- naar landklimaat. In het noorden is er sprake van het landklimaat. Er zijn hier strenge winters en hete zomers. In het zuidelijkste stukje van Zwitserland is er sprake van een zeeklimaat, met hete zomers en zachte winters. Zwitserland heeft veel hooggebergte en daar komt het hooggebergteklimaat voor.

De meeste Zwitsers zijn christelijk. Circa 38% is rooms-katholiek en 27% protestants. Kleinere religiegroepen in Zwitserland zijn moslims, boeddhisten en joden. Er is in Zwitserland een toename van niet religieuze mensen. 

Zwitserland staat bekend als een rijk, welvarend land. De Zwitserse economie bestaat uit veel hooggekwalificeerde arbeid en arbeidskrachten zijn goed opgeleid. Belangrijkste sectoren in Zwitserland zijn de biotechnologie, hoogtetechnologie, microtechniek, farmaceutische industrie en de banken en verzekeringssector. De munteenheid in Zwitserland is de Zwitserse Frank.  Het BBP per hoofd in Zwitserland is 61.400 in Amerikaanse dollar.

Emigreren naar Zwitserland

Gaat u emigreren naar Zwitserland? Zwitserland is uitgeroepen tot het 2e beste land van de wereld om in te wonen. Een welvarend land waar u ook nog eens goed kunt wintersporten en wandelen. Er verhuizen jaarlijks dus ook veel mensen naar Zwitserland.

Zwitserland heeft ruim 8 miljoen inwoners op een oppervlakte van 41.285 km2. Qua oppervlakte is Zwitserland te vergelijken met Nederland en Denemarken. Zwitserland heeft officieel geen hoofdstad, Bern wordt echter wel als bondsstad aangeduid. In Zwitserland worden er verschillende talen gesproken. In Zwitserland worden de talen; Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans als hoofdtaal gesproken.

De 5 grote voordelen van wonen in Zwitserland

Onderwijs; De Zwitserse regering investeert meer in onderwijs dan elk ander OESO land.
Gezondheidszorg; De Zwitserse gezondheidszorg staat bekend als één van de beste ter wereld.
Natuurschoon; De natuur in Zwitserland kenmerkt zich vooral door hoge bergen met naaldbomen, waarin de typische Alpendorpjes zich verspreiden. Voor zowel natuurliefhebber als sportieveling biedt Zwitserland uitstekende mogelijkheden.
Gunstig belastingstelsel; de belastingen in Zwitserland zijn relatief laag, vandaar de aantrekkelijkheid om er te wonen of werken.
Lage criminaliteit; Zwitserland heeft een van de laagste criminaliteitspercentages van alle industrielanden.

Dijkshoorn Euromovers

Dijkshoorn Euromovers weet precies wat belangrijk is bij een verhuizing naar het buitenland. Met onze checklist en persoonlijke begeleiding komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij regelen de douaneformaliteiten voor u en zorgen voor veilig vervoer. Of dit nu over land is of per lucht- of zeevracht. Door de omvang van onze internationale organisatie kunnen wij verhuizingen naar het buitenland combineren en krijgt u altijd de beste prijs-kwaliteitsgarantie.

Dijkshoorn Euromovers maakt deel uit van het internationale netwerk van Euromovers International. Dit netwerk bestaat uit hooggekwalificeerde en betrouwbare verhuisondernemingen over de hele wereld. Ook in Zwitserland zijn er meerdere Euromovers gevestigd. 

De kracht van Euromovers bestaat uit de bundeling van expertise van verschillende internationaal opererende bedrijven. Voor u betekent het dat uw verhuizing zowel binnen als buiten Nederland gewaarborgd is door alle internationale standaards- en kwaliteitseisen.

Benodigde documenten

  • Paspoort
  • Bewijs van wonen in het buitenland van minstens 1 jaar. 
    (bijv. 12 opeenvolgende energierekeningen)
  • Bewijs van registratie op bestemming (gemeente)
  • Verblijfstitel
  • Huur- of koopovereenkomst op bestemming
  • Arbeidsovereenkomst in land van bestemming
  • Origineel douaneformulier
  • Volmacht

Ambassade

De ambassade van Zwitserland staat in Den Haag:

Lange Voorhout 42
2514 EE S-Gravenhage

De Nederlandse Ambassade is in Bern:

Seftigenstrasse 7
3000 Bern 14
Blogs over verhuizen naar Zwitserland
Emigreren naar Zwitserland 
De veiligste landen voor expats
Verhuizen naar Zürich