010 - 24 805 22

Verhuizen naar Italië

Italië

Emigratie naar Italië is onder Nederlanders steeds meer toegenomen. Het klimaat in Italië is goed en het eten en de wijn is van hoge kwaliteit.
 
Vertrekt u naar Rome, Milaan of Turijn? Bij een internationale verhuizing van Nederland naar Italië wilt u zich vast graag snel thuis voelen in uw nieuwe omgeving. Daarom is het fijn om geen omkijken te hebben naar uw verhuizing. Dijkshoorn Euromovers regelt professioneel en met persoonlijke zorg de verhuizing van uw inboedel. Zodat u zich kunt richten op uw nieuwe leef- of werkomgeving.

Populaire bestemmingen

Rome
Milaan
Turijn
Palermo
Genua
Napels
Bologna
Florence
Bari
Verona

Algemene informatie

Italië heeft ruim 62 miljoen inwoners op een oppervlakte van 301.339 km2. De grote meerderheid van de bevolking spreekt Italiaans. In grensgebieden wordt er door de lokale bevolking ook Duits, Frans en Sloveens gesproken.

Italië bestaat uit de 20 volgende regio’s: Sicilië, Sardinië, Valle d'Aosta, Trentino-Zuid-Tirol, Friul- Venezia Giulia, Piëmont, Lombardije, Ligurië, Veneto, Emilia-Romagna, Toscane, Umbrië, Marche, Latium, Abruzzen, Molise, Campanië, Apulië, Basilicata en Calabrië.

Italië kent drie klimaten. In het noorden is er sprake van een zeeklimaat, Centraal en Zuid Italië kent een Middellands Zee klimaat en in de Alpen is er een hooggebergte klimmaat.

Ruim 85% van de Italianen behoren tot de rooms-katholieke kerk. De andere 15% bestaat uit  protestanten, orthodoxen, joden en moslims.

Italië is een van de rijkste economie ter wereld. Toch is er in Italië een groot verschil tussen het ‘arme’ zuiden en ‘rijke’ Noorden. Een bijzonder verschijnsel is dat er in Italië vele familiebedrijven zijn. De kleine en middelgrote ondernemingen vormen de motor van de Italiaanse economie. De belangrijkste exportproducten zijn; textiel, kleding, metalen, machines, motorvoertuigen en chemische producten. De munteenheid in Italië is de euro. Het BBP per hoofd in Italië is 38.000 in Amerikaanse dollar.

Dijkshoorn Euromovers

Dijkshoorn Euromovers weet precies wat belangrijk is bij een verhuizing naar het buitenland. Met onze checklist en persoonlijke begeleiding komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij regelen de douaneformaliteiten voor u en zorgen voor veilig vervoer. Of dit nu over land is of per lucht- of zeevracht. Door de omvang van onze internationale organisatie kunnen wij verhuizingen naar het buitenland combineren en krijgt u altijd de beste prijs-kwaliteitsgarantie.

Dijkshoorn Euromovers maakt deel uit van het internationale netwerk van Euromovers International. Dit netwerk bestaat uit hooggekwalificeerde en betrouwbare verhuisondernemingen over de hele wereld. Ook in Italië zijn er meerdere Euromovers gevestigd. 

De kracht van Euromovers bestaat uit de bundeling van expertise van verschillende internationaal opererende bedrijven. Voor u betekent het dat uw verhuizing zowel binnen als buiten Nederland gewaarborgd is door alle internationale standaards- en kwaliteitseisen.

Benodigde documenten

 • Paspoort
 • Bewijs van wonen in het buitenland van minstens 1 jaar. 
  (bijv. 12 opeenvolgende energierekeningen)
 • Bewijs van registratie op bestemming (gemeente)
  Verblijfstitel
 • Huur- of koopovereenkomst op bestemming
 • Arbeidsovereenkomst in land van bestemming
 • Origineel douaneformulier
 • Volmacht

Ambassade

De ambassade van Italië staat in Den Haag:

Alexanderstraat 12
2514 JL Den Haag

De Nederlandse Ambassade is in Rome:

Via Michele Mercati 8
00197 Rome