010 - 24 805 22

Verhuizen naar Duitsland

Duitsland

Gaat u emigreren naar Duitsland? Ook al grenzen Nederland en Duitsland aan elkaar, toch is het een grote stap om naar Duitsland te emigreren.
 
Er komt veel bij kijken wanneer u naar onze Oosterburen gaat emigreren. Daarom is het fijn om geen omkijken te hebben naar uw verhuizing. Dijkshoorn Euromovers regelt professioneel en met persoonlijke zorg de verhuizing van uw inboedel. Zodat u zich kunt richten op uw nieuwe leef- of werkomgeving.

Populaire steden

Berlijn
Hamburg
München
Keulen
Frankfurt
Stuttgart
Düsseldorf
Dortmund
Essen
Leipzig

Algemene informatie

Duitsland heeft ruim 80 miljoen inwoners op een oppervlakte van 357.121 km2. In Duitsland wordt de Duitse taal gesproken. Duitsland bestaat uit de volgende deelstaten: Baden-Württemberg, Beieren, Berlijn, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Voor-Pommeren, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen,  Rijnland-Palts, Saarland, Saksen, Saksen-Anhalt, Sleeswijk-Holstein en Thüringen

Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat. Er zijn relatief milde winters en de zomers zijn niet extreem heet. Er valt in Duitsland gedurende het hele jaar neerslag. De grootste religie in Duitsland is het Christendom. Ongeveer een derde van de Duitsers is lid van Evangelische Kerk Duitsland en ongeveer even veel mensen zijn Katholiek. Een klein deel van de christenen zijn orthodox. Andere religies die de minderheid hebben in Duitsland zijn moslims en joden.

Duitsland bezit de sterkste economie van Europa. Wereldwijd zijn alleen de economie van de Verenigde Staten, China en Japan sterker. Duitsland heeft een vrijemarkteconomie. Duitsland is een van de grootste producenten van ijzer, staal, kolen, cement, chemicaliën, machines, voertuigen, machineonderdelen, elektronica, voedingsproducten en textielproducten. De munteenheid in Duitsland is de euro. Het BBP per hoofd is 50.200  in Amerikaanse dollar.

Dijkshoorn Euromovers

Dijkshoorn Euromovers weet precies wat belangrijk is bij een verhuizing naar het buitenland. Met onze checklist en persoonlijke begeleiding komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij regelen de douaneformaliteiten voor u en zorgen voor veilig vervoer. Of dit nu over land is of per lucht- of zeevracht. Door de omvang van onze internationale organisatie kunnen wij verhuizingen naar het buitenland combineren en krijgt u altijd de beste prijs-kwaliteitsgarantie.

Dijkshoorn Euromovers maakt deel uit van het internationale netwerk van Euromovers International. Dit netwerk bestaat uit hooggekwalificeerde en betrouwbare verhuisondernemingen over de hele wereld. Ook in Duitsland zijn er meerdere Euromovers gevestigd. 

De kracht van Euromovers bestaat uit de bundeling van expertise van verschillende internationaal opererende bedrijven. Voor u betekent het dat uw verhuizing zowel binnen als buiten Nederland gewaarborgd is door alle internationale standaards- en kwaliteitseisen.

Benodigde documenten

 • Paspoort
 • Bewijs van wonen in het buitenland van minstens 1 jaar. 
  (bijv. 12 opeenvolgende energierekeningen)
 • Bewijs van registratie op bestemming (gemeente)
  Verblijfstitel
 • Huur- of koopovereenkomst op bestemming
 • Arbeidsovereenkomst in land van bestemming
 • Origineel douaneformulier
 • Volmacht

Ambassade

De ambassade van Duitsland staat in Den Haag:

Groot Hertoginnelaan 18 -20
2517EG ’s-Gravenhage

De Nederlandse Ambassade is in Berlijn:

Klosterstraße 50
10179 Berlijn